ALBLASSERDAM –  Op de vakantie-opvang van de basisscholen De Twijn en De Schalm in Alblasserdam is het deze zomer een groot feest. Zes weken lang staan alle activiteiten in het teken van de jaarlijkse PIT Zomerchallenge waarbij alles draait om bewegen, lekker en gezond eten en vooral veel plezier maken.

“We zijn de zomer gestart met verschillende workshops op onze locatie. Van drumtastic, dansen en freerunnen tot theater, fotografie, bootcamp en honkbal. Sporten maakt hongerig, dus we hebben met elkaar ook lekkere en gezonde hapjes gemaakt. Aansluitend hebben we, in lijn met de actualiteit, de Olympische Spelen centraal gesteld bij alles wat we ondernemen. Daarbij kunnen de kinderen helemaal losgaan met bijvoorbeeld ballontennis, sportbingo, korfbal en kruiprugby,” aldus Wendy Haksteeg, teamleider 7-13 jaar van ikc De Twijn.

Avonturen
De kinderen die dat leuk vinden en nog energie over hebben, kunnen na alle sportieve activiteiten hun culinaire talenten laten zien, onder andere met het bakken van voetbalcupcakes. Verder staan er verschillende uitjes op het programma. Zo gaan de kinderen naar de film, ravotten in de speeltuin, op ontdekkingstocht bij de stadsboerderij Delft en avonturen beleven in Plaswijckpark. Haksteeg: “We kijken terug op leuke, actieve en gezellige eerste weken en hebben heel veel zin in wat er allemaal nog komen gaat. We zien de kinderen echt genieten, en wij genieten lekker mee!”