ALBLASSERDAM – In de Merelstraat in Alblasserdam is maandagavond 16 augustus 2021 een woning gesloten door locoburgemeester Arjan Kraijo. Dit heeft opnieuw te maken met de vergisontvoeringszaak die begin augustus plaatsvond. In Cruquius werd een 56-jarige man uit Hoofddorp ontvoerd. Het heeft er alle schijn van dat de ontvoerders de verkeerde persoon hadden meegenomen. Een week later is de ontvoerde man in Delft aangetroffen. Intussen lijkt het erop dat de ontvoerders een 59-jarige man, die veel in Alblasserdam verblijft, hadden willen kidnappen. Zondag werd in De Boezem in Alblasserdam ook al een woning gesloten in dezelfde zaak.

Maandagavond stond de Merelstraat vol met politie. In de betreffende woning woont een familielid van de man die men had willen ontvoeren.

Waarom de locoburgemeester de woning precies heeft gesloten, meldt de gemeente Alblasserdam nog niet. Er wordt doorverwezen naar het Openbaar Ministerie. Een woordvoerder van de politie zegt niets van de zaak te weten en heeft geen meldingen openstaan in het systeem die met de zaak te maken kunnen hebben.

Het Openbaar Ministerie laat weten de zaak uit te zoeken, om straks nadere woordvoering te kunnen doen.