ALBLASSERDAM – Locoburgemeester Arjan Kraijo heeft deze week een woning aan de Boezem in Alblasserdam gesloten. Ook is er bij de woning politiebewaking. Dit heeft te maken met de geruchtmakende vergisontvoering die donderdag 5 augustus 2021 plaatsvond in het plaatsje Cruquius. Dat meldt fotograaf Joey Bremer op zijn nieuwswebsite 010fotograaf.nl. In Cruquius werd een 56-jarige man uit Hoofddorp ontvoerd. Het heeft er alle schijn van dat de ontvoerders de verkeerde persoon hadden meegenomen. Een week later is de ontvoerde man in Delft aangetroffen. Intussen lijkt het erop dat de ontvoerders een 59-jarige man, die veel in Alblasserdam verblijft, hadden willen kidnappen.

 

De woning van zijn partner in Alblasserdam is uit voorzorg gesloten en de politie houdt toezicht bij de woning. De gemeente heeft de woning rondom voorzien van pamfletten waarop staat dat het pand gesloten en verzegeld is.

Zaterdag 14 augustus 2021 werd het Zwijndrechtse bedrijf van de in Alblasserdam verblijvende Zwitser al in brand gezet.

Op de website van fotograaf Joey Bremer is meer informatie over de zaak te vinden. Het gaat onder meer over brandstichting, een link met 1899 kilo cocaïne in Antwerpen en opgepakte ontvoerders.

Foto’s: Joey Bremer.