Update 12 -8-2021: de molenmarkt wordt dit jaar in een afgeslankte versie gehouden. Meer informatie hierover in dit bericht.
KINDERDIJK – De Molenmarkt die tot 2020 jaarlijks werd gehouden in Kinderdijk, gaat ook dit jaar vanwege het coronavirus niet door. De editie van vorig jaar ging ook al niet door. Wel worden de negentien molens van maandag 6 tot en met zaterdag 11 september 2021 tussen 20.00 en 22.30 uur in de schijnwerpers gezet, tijdens de 49e editie van de verlichtingsweek. Van maandag tot en met zaterdag varen er elke avond twee rondvaartboten. Verder zijn het café en de souvenirwinkel geopend tot 22.30 uur.

1,5 meter
De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk laat in een persbericht weten dat dit jaar zal worden toegezien of de vele fotograferende bezoekers de 1,5 meter afstand van elkaar respecteren. “De gezondheid van onze gasten, medewerkers, vrijwilligers en inwoners staat te allen tijde bovenaan. Genieten van dit unieke stukje Holland kan prima op enige afstand van elkaar,” meldt de stichting. Vorig jaar was er via sociale media enig commentaar op het feit dat er op de bruggen en langs de fietspaden veel mensen dicht op elkaar stonden.

Geen shuttlebusjes; parkeren bij IHC
Er rijden in de avond geen shuttlebusjes tussen Alblasserdam en Kinderdijk. Bezoekers kunnen hun voertuig daarom vanaf 18.00 uur parkeren op het parkeerterrein van scheepsbouwer IHC aan de Smitweg in Kinderdijk. Voor mindervaliden is er een (betaalde) parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk.