ALBLASSERDAM – Een 17-jarig meisje is zondagmiddag 8 augustus 2021 onwel geraakt door blowen in het Alblasserbos naast het Kortland in Alblasserdam. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De tiener was vanuit een instelling in de Gelderse Achterhoek met het openbaar vervoer naar Alblasserdam gekomen. Ze was samen met een 14-jarig meisje en een jongen uit Alblasserdam dien onlangs ook al eens vermist werd. In eerste instantie was het bij de hulpdiensten niet duidelijk dat dit 14-jarige meisje ook was weggelopen uit de jeugdzorginstelling in Harreveld.

Het 14-jarige meisje liep verder het bos in en is daarna niet meer aangetroffen. De 17-jarige kreeg hulp van de ambulancedienst en is daarna naar het politiebureau gebracht om opgehaald te worden door hulpverleners.

Update
Omdat de 14-jarige zondagavond nog steeds niet terecht was, startte de politie met een burgernetactie. Mensen worden opgeroepen uit te kijken naar het meisje. Inmiddels is het meisje aangetroffen en overgedragen aan de instelling.

Deel dit bericht via...