ALBLASSERDAM – Alblasserdam heeft een nieuwe wijkagent voor het gebied ‘centrum’. Paul Potma volgt Arjan de Haan op als wijkagent in het dorp. Potma heeft ruim dertig jaar ervaring bij de politie en was tot voor kort agent in Zwijndrecht. Voor die tijd werkte hij onder meer bij de politie in Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. “Ik heb er veel zin in. Ik vind het leuk om in Alblasserdam aan de slag te gaan,” vertelt Potma.

De wijk ‘centrum’ in Alblasserdam is (grofweg) het gebied tussen de Plantageweg en de Blokweerweg, inclusief de horeca rondom de Dam en Haven.

De nieuwe wijkagent vertelt: “In de komende tijd hoop ik mijn netwerk in Alblasserdam uit te breiden en op te bouwen.” Het dorp zelf kent hij al redelijk goed vanuit zijn werk tijdens de noodhulpdiensten. Verder krijgt hij in zijn werk de ondersteuning van wijkagent Martin Stam die inmiddels al bijna 9 jaar wijkagent is in Alblasserdam en van wijkagent Barry Windhouwer die in 2018 van start ging in het Damdorp. Samen met wijkagentexpert Jolanda van Putten vormen zij ‘politie Alblasserdam’.

Wijkagent Arjan de Haan werkte ruim zes jaar in Alblasserdam en werkt sinds deze maand in Zwijndrecht.

Via deze link  is te zien welke wijkagent verantwoordelijk is voor welk gebied. Tevens is daar meer informatie te vinden over de contactmogelijkheden.