ALBLASSERDAM – Hond Luna uit Alblasserdam is zondag 25 juli 2021 meer dan tien uur lang vermist geweest. De viervoeter werd in Ridderkerk, bij het Oosterpark uitgelaten en ontsnapte. De husky-achtige rende weg en was mogelijk de snelweg opgerend. Het verkeer rondom de Noordtunnel / A15 werd volledig stilgelegd. Niet veel later werd Luna op de Brug over de Noord gesignaleerd. Er volgde een grote zoektocht, waarbij veel agenten uit de regio mee zochten. Ook een groep vrijwilligers zocht mee. De hond rende via het industrieterrein in Alblasserdam richting de Polderstraat. Daar ging de hond te water.

De politie zocht vanaf het water mee en er werd een drone ingezet. Niet veel later meldde iemand dat zij de hond achtervolgde richting het Lammetjeswiel. Nog weer later werd het dier gesignaleerd bij het huisadres van de hond aan de Blokweerweg. Het lukte de aanwezigen niet om haar te vangen. Er volgde een nieuwe klopjacht door het dorp.

Rond 23.00 uur, 10,5 uur na de ontsnapping, kwam Luna weer bij haar huis en liep naar binnen. Voor zover bekend is ze ongedeerd gebleven.