ALBLASSERDAM – De 18-jarige man uit Alblasserdam, die sinds vrijdag 23 juli 2021 werd vermist, is weer terecht. Twee Alblasserdammers zagen de jongen zaterdagmiddag bij het Kortland in Alblasserdam. De politie werd gebeld, maar kwam in eerste instantie niet. Het lijkt erop dat de eerste melding die werd gedaan, niet is doorgezet naar de agenten in de regio. De broer en zus achtervolgden de jongeman tot aan Foodmaster aan de Haven.

Daar werd nogmaals contact opgenomen met de politie. De agenten van Drechtsteden Buiten waren na hun eerste melding binnen een kwartier ter plaatse. De agenten constateerden rond half 6 dat het inderdaad om de vermiste tiener ging.

De vermiste man werd sinds vrijdag vermist. Een spoor leidde naar Dordrecht en daarna naar Leiden. Daarvandaan ontbrak elk spoor, tot het moment dat de twee Damdorpers hem zagen.

In het totaal werden bijna duizend mensen via Burgernet opgeroepen naar de tiener uit te kijken. Opsporingsberichten via de familie werden vele honderden keren gedeeld. De zus van de jongen laat namens de familie weten: “Wij zijn onwijs dankbaar voor iedereen die ons heeft kunnen helpen door het bericht te delen. Bedankt aan iedereen voor de lieve berichtjes.”