ALBLASSERDAM – Maandag 26 juli en dinsdag 27 juli 2021 komt een coronavaccinatiebus van de GGD naar Alblasserdam. Mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus covid-19 kunnen in deze ‘prikbus’ informatie krijgen over de vaccinatie. Wil dat wil, kan zich in de bus ook meteen laten vaccineren. “De GGD heeft dit opgezet in afstemming met ons,” meldt de gemeente Alblasserdam.

Plekken en tijden
De bus staat maandag 26 juli bij de oude brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat. Op dinsdag 27 juli staat de bus op het Scheldeplein bij de Ichtuskerk. De bus is geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Vanaf 12 jaar
De gemeente meldt in een persbericht: “Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien. Dat is een paspoort, een rijbewijs of een ID-kaart. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien. Bij de bus zijn voorlichters aanwezig van de GGD. Zij kunnen vragen over het coronavirus en de vaccinatie beantwoorden.”