ALBLASSERDAM – Bij jachtenbouwer Oceanco aan het Zuiderstek in Alblasserdam is maandag 12 juli 2021 het megajacht Alfa Nero naar buiten gereden. In de afgelopen tijd heeft dit jacht een grondige opknapbeurt gekregen. De Alfa Nero werd 14 jaar geleden door Oceanco gebouwd en opgeleverd. Twee jaar later stond het te koop van 190.000.000 dollar. Het 82 meter lange jacht wordt in de komende tijd op een ponton gereden en te water gelaten. Daarna worden in Alblasserdam de laatste puntjes op de ‘i’ gezet en is het jacht klaar voor vertrek.

 

Alfa Nero biedt plaats aan 12 gasten en maximaal 26 bemanningsleden, en heeft meer dan 4.000 vierkante voet (370 m 2 ) leefruimte. Het jacht heeft een zwembad van zo’n 4 bij 12 meter op het achterdek dat via een hydraulisch systeem kan veranderen in een dansvloer of een helikopterplatform.

In 2013 werd het jacht al eens volledig geüpgraded. De Alfa Nero was toen te huur voor zo’n 850.000 euro per week.

Sinds de lancering in 2007 heeft het jacht, dat nu weer als nieuw is, diverse prestigieuze prijzen gewonnen. Zoals de de prijs “Best Full Displacement Motoryachts over 75m” met ShowBoats International en de prijs “Most Innovative Exterior Yacht Design of the Year” met Asia Pacific Boating.