ALBLASSERDAM – Zo’n dertig mensen hebben zaterdag 10 juli 2021 deelgenomen aan een skate-evenement op het Zuiderstek in Alblasserdam. Onder de naam Skate2Day organiseerden zes jongeren uit Alblasserdam en twee jongeren uit Oud-Alblas een evenement met obstakels, waaronder een spectaculaire ‘airbag’.

“Dit event is een uitvloeisel van een Maatschappelijke Diensttijd project van 3 maanden waarin deze jongeren met behulp van het Jongerenwerk deze activiteit hebben georganiseerd,” vertelt Jongerenopbouwwerker Jacco Oude Kotte.

Voor het uitvoeren van de maatschappelijke diensttijd was er vijfhonderd euro rijkssubsidie per jongere beschikbaar. Met de in het totaal 4000 euro subsidie kon het skate-evenement worden georganiseerd.

De activiteiten gingen rond 13.00 uur van start en duurden tot 18.00 uur.