ALBLASSERDAM – Een auto, met daarin twee personen, is vrijdagochtend 9 juli 2021 over de kop geslagen op de A15 nabij het Shell tankstation bij Alblasserdam. De 20-jarige bestuurster uit Hardinxveld-Giessendam raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar 17-jarige vriend uit Bodegraven, die de bijrijder was in de auto, hield een zere voet over aan het ongeval en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde op de weg naar het tankstation. De 17-jarige bijrijder zag rechts van hem, op de afrit, een mooie auto rijden en zei tegen zijn vriendin: “Kijk, een dikke bak.” Toen de Hardinxveldse even opzij keek, raakte zij uit koers en botste met haar voertuig tegen een lantaarnpaal en sloeg over de kop.

Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De jongen en de vrouw wisten zelf uit hun auto te komen en zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De 20-jarige is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De total loss geraakte auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.