ALBLASSERDAM – Een auto met daarin vier jongeren, is in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli 2021 op De Haven uit de bocht gevlogen en met de zijkant tegen een boom gebotst. De auto raakte aan de zijkant zwaar beschadigd. De bestuurder wist het voertuig nog door te rijden tot aan de Kraanbaan. Daar stapten de inzittenden, 2 jongens en 2 meisjes, uit. Nadat ze hun spullen uit de auto hadden gehaald, werd het voertuig even verderop geparkeerd en ging het viertal er vandoor.

De politie kwam ter plaatse en heeft in de omgeving naar de inzittenden gezocht. Het verlaten van de plaats van een ongeval is namelijk een misdrijf. Er werden geen aanhoudingen verricht. Wel werd al snel duidelijk waar de auto thuis hoorde. Toen de politie op dat adres ging kijken, bleek een kind niet thuis te zijn. Het vermoeden bestaat dat deze tiener de auto heeft bestuurd.

Bedreiging
Twee familieleden / kennissen van de jongen kwamen een half uur na het ongeval naar de Kraanbaan. Daar begon één van de mannen de aanwezige journalist te bedreigen. “Ik wil niet dat jij hier bij komt. Als je wat in de krant zet over ons, schop ik je helemaal dwars af. Heb je me gehoord? Als je wat in de krant zet, schop ik je helemaal af; dan pak ik je,” zo dreigde hij.

Pleur in elkaar
Toen één van de agentes het voor de verslaggever opnam en zei dat hij gewoon zijn werk mocht doen, schold de bedreigende Alblasserdammer de agente uit. Hij riep: “Pleur jij in elkaar joh, mongool dat je er bent.”

Aangifte
De bedreigende man, waarvan de gegevens bekend zijn bij de politie, is nog niet aangehouden. De verslaggever overweegt aangifte te doen van bedreiging.

Nog geen aanhoudingen
De politie laat woensdagmiddag 7 juli 2021 weten dat er nog geen verdachten zijn aangehouden. Woordvoerster Martine meldt: “We zijn nog op zoek naar de inzittenden. De tenaamgestelde van de auto was in ieder geval niet de chauffeur. Er wordt gesproken met getuigen en camerabeelden worden uitgekeken. We hebben nog niemand aangehouden. Het onderzoek draait dus nog.”