ALBLASSERDAM – De politie en de marechaussee hebben vrijdagochtend 2 juli 2021 op de A15 bij Alblasserdam gezocht naar hulzen en eventuele andere sporen die te maken kunnen hebben met het lossen van schoten op de snelweg. De politie kreeg een melding binnen dat er vanuit een auto werd geschoten met een vuurwapen. Niemand raakte gewond.

Een deel van de snelweg werd afgezet en de Koninklijke Marechaussee en de politie hebben op de baan richting Rotterdam gezocht naar sporen. Er werd niets aangetroffen en er is niemand aangehouden.

Een regionale krant meldt dat er wel iemand zou zijn aangehouden. “Omdat de verdachte mogelijk vuurwapengevaarlijk was, zette de politie de benaderingstechniek gevaarlijke verdachte in. Twee rijstroken werden afgesloten om de auto aan de kant te zetten en de bestuurder aan te houden,” meldt de krant. Het verhaal is volgens de politie onjuist. Een woordvoerster van de politie benadrukt: “Er is echt niemand aangehouden en er is geen BTGV geweest.”

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de mogelijke schoten te maken kan hebben, kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.