NIEUW-LEKKERLAND – De kinderen uit groep 8 van de Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland hebben donderdag 1 juli 2021 een afscheidsfeest georganiseerd voor hun meester Wim Verloop uit Alblasserdam. Meester Verloop (66) is ruim 45 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, waarvan 31 jaar als leerkracht op de Petrus van der Veldenschool. Donderdag werd bij het jubileum èn bij het naderende vertrek stilgestaan. De meester is nog twee weken actief op school en gaat daarna met pensioen.

1800 weken op school
Meester Verloop werd na binnenkomst, samen met zijn vrouw, toegesproken door locatiedirecteur Stam. Stam vertelde: “Het is vandaag een bijzondere dag voor u en voor ons. Vandaag gaan wij voor u zorgen. U hoeft niets te doen. U mag kijken en meegenieten. Bijna 2 weken geleden, toen dacht u eraan, dat het al 45 jaar geleden was, dat u meester werd. En in al die lange jaren hebt u heel veel klassen gehad. Misschien hebt u wel 1200 kinderen in de klas gehad en bent u wel 1800 weken op school geweest. Daarom willen we er vandaag een bijzondere dag van maken voor u. Ik hoop dat de Heere zijn zegen over u, uw vrouw en kinderen in de toekomst wil gebieden.”

Twee keer toegezongen
Na de toespraak werd meester Verloop door alle kinderen en leerkrachten toegezongen uit psalm 136. Vervolgens kreeg de Alblasserdammer het woord. Hij zei: “Ik vind dit heel erg leuk. Ik had dit niet verwacht. 45 jaar geleden ben ik in Streefkerk begonnen. Dat was een klein schooltje met vijf klassen. Op de eerste morgen dat ik daar voor de klas moest, werd bij twee lokalen een tussenwand eruit gehaald. Toen kwamen de kinderen van de hele school in die ene klas bij elkaar, om mij welkom te heten. Het hoofd van de school heeft wat tegen me gezegd, zoals meester Stam nu. De kinderen hebben daarna voor me gezongen. Toen ik begon, ben ik door de kinderen van de hele school toegezongen en nu ik ga stoppen, gebeurt er precies hetzelfde. Dat vind ik erg mooi. Er staan hele mooie dingen in psalm 136. Ik heb zelf ook een psalm die ik heel erg mooi vind. Dat is psalm 146 vers 3.  Zalig hij, die in dit leven, Jacobs God ter hulpe heeft; Hij, die door den nood gedreven, Zich tot Hem om troost begeeft; Die zijn hoop, in ’t hachlijkst lot, Vestigt op den HEER, zijn God. Ik zou dit graag nog zingen met de kinderen die deze psalm kennen.”

Spelletjes
Rond 10.30 uur begonnen de spelletjes. Alle kinderen konden meedoen aan diverse spelletjes die georganiseerd werden door de kinderen uit groep 8 van meester Verloop. Zelf deed de meester ook bij diverse spellen mee. Rond het middaguur kregen alle aanwezigen pannenkoeken en ijs.

Receptie
De dag werd afgesloten met een ‘receptie’, waarbij ouders de gelegenheid kregen om meneer Verloop te feliciteren en om afscheid te nemen.