ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam is deze week beëdigd voor zijn tweede ambtstermijn in Alblasserdam. De beëdiging gebeurde door commissaris van de koning in Zuid-Holland Jaap Smit. De tweede termijn van de burgemeester gaat in op 1 juli 2021. Dinsdagavond 29 juni kreeg Paans, tijdens de gemeenteraadsvergadering, complimenten voor zijn capaciteiten. Raadslid Arco Strop overhandigde namens de raad een bos bloemen en een fotoboek. De Alblasserdamse raadsleden gaven eerder al aan dat de opvolger van Bert Blase hen wel bevalt en dat zij tevreden zijn over het functioneren van Paans. De raad beval de burgemeester aan voor een herbenoeming voor de periode van zes jaar.

Jaap Paans kreeg afgelopen week vanuit het dorp complimenten van inwoners toen hij, tijdens zijn ochtendwandeling, ruim 200 stuks zwerfvuil opruimde in Alblasserdam. De burgemeester is na zes jaar nog steeds actief op Twitter en gaat ook via die weg regelmatig in gesprek met mensen uit het Damdorp.

Karaktervolle burgemeester
Arco Strop, voorzitter van de vertrouwenscommissie was eerder al vol lof over Paans. Hij vertelde een aantal maanden geleden: “In 2014 zochten wij een karaktervolle burgemeester passend bij ons Dorp met Karakter, en die hebben we gevonden. De afgelopen jaren heeft burgemeester Paans laten zien dat hij warme belangstelling en betrokkenheid heeft bij de gemeente en de gemeenschap, dat hij vanuit een samenwerkingsgerichte houding verbindingen legt tussen geledingen en bevolkingsgroepen en dat hij een uitstekende netwerker is in zowel lokale als regionale context. Hij heeft zich een natuurlijk leider en inspirator getoond en bovenal ervaren wij hem als een warm mens en fijne collega. Wij zijn dan ook blij dat hij zich voor een tweede termijn aan ons dorp wil verbinden”.

Volop uitdagingen
Burgemeester Paans is dankbaar voor de mooie woorden en het opnieuw in hem gestelde vertrouwen. “Sinds mijn jeugd koester ik een warme band met Alblasserdam. De verbinding met ons dorp en de Alblasserdammers is sinds mijn installatie als burgemeester alleen maar versterkt. Ik ga in de komende ambtsperiode verder om Alblasserdammer onder de Alblasserdammers te zijn. Zal daarin ook nieuwe wegen bewandelen, vertrouwde en nieuwe gezichten ontmoeten. Graag zet ik me onverminderd in om in ons Damdorp, in de regio en daarbuiten bij te dragen aan de aantrekkingskracht voor (nieuwe) inwoners en bedrijven, de bereikbaarheid en de werkgelegenheid. Een zelfbewuste gemeente met karakter die duurzaam samenleven als missie heeft. In een tijd van een verscherpte wij-zij verhouding heeft Alblasserdam de potentie om een uitroepteken achter ‘Samen’ te zetten. Door naar elkaar te luisteren, elkaar te respecteren en veiligheid en gelijkheid te bieden aan allen die in Alblasserdam verblijven en hun hart verpanden aan ons dorp. Dat kunnen wij – u en ik – met karakter: Samen!”