NIEUW-LEKKERLAND – Een man uit Nieuw-Lekkerland is dinsdagochtend 29 juni 2021 met zijn grasmaaier te water geraakt langs de Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland. De zeventiger reed op een zitmaaier. In de buurt van een sloot schoot hij achteruit, sloeg met de maaier over de kop en kwam met de machine op zich in de sloot terecht.

De Lekkerlander wist uiteindelijk zelf onder de maaier vandaan te kruipen. Omstanders die bij de boerderij waren, hebben de man op de kant geholpen. Intussen kwamen politie, brandweer en ambulance met spoed ter plaatse voor hulp.

De man, die slootwater binnen heeft gekregen, is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Hij was in ieder geval aanspreekbaar en lijkt er op het eerste gezicht goed vanaf te komen. In het ziekenhuis moet blijken of het inderdaad naar omstandigheden meevalt.

Foto’s: Twan Beukers en Peter Stam.

 

Deze mannen schoten de man te hulp en hebben later zijn grasmaaier uit de sloot gehaald.