NIEUW-LEKKERLAND – Twee personenauto’s zijn in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juni 2021 op elkaar gebotst op de Lekdijk bij Nieuw-Lekkerland. Meerdere personen raakten gewond. Het ongeval gebeurde even na 00.00 uur. Een 38-jarige man verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur. De auto belandde dwars op de weg en schoof in volle vaart de andere weghelft op. Daar reed op dat moment een 19-jarige automobilist uit Ridderkerk. Een botsing volgde.

In de auto van de Ridderkerkse zaten in het totaal vier personen en in de auto van de Rotterdammer zaten er twee. De bijrijder van de Rotterdammer raakte dusdanig gewond, dat hij per ambulance is meegenomen naar het ziekenhuis.

De 19-jarige uit Ridderkerk raakte gewond aan haar been. Een andere inzittende brak vermoedelijk haar pols en is naar de eerste hulp bij het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De andere inzittenden hadden onder meer last van hun rug.

De Lekdijk was meer dan een uur volledig afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de beide auto’s meegenomen. De voertuigen zijn total loss. De vrouw uit Ridderkerk had haar auto net twee dagen in bezit.

Buurtbewoners hoorden de klap en kwamen naar buiten om hulp te verlenen. Er is na afloop geholpen met het aanvegen van de brokstukken en het glas.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.