ALBLASSERDAM – Vier Alblasserdammers hebben onlangs een lied geschreven voor het Europees Kampioenschap voetbal dat momenteel plaatsvindt. Niels van Zwienen, Chaïm Uvero en Stefan Boom hebben samen met Sander van Heusden het lied “Allez Allez Allez!” uitgebracht. Nu het Nederlands voetbalelftal al een paar keer heeft gewonnen, stijgt het nummer ook in de lijsten. “We zitten al op 50.000 streams in Spotify en zijn zelfs opgenomen in een EK-top-50. We staan nu samen met bijvoorbeeld Hazes en Wolter Kroes in de lijst,” lachen de mannen.

Want er wordt vooral veel gelachen. “Het is ook echt begonnen als een grap. We zagen dat de fans van Liverpool in het stadion helemaal losgingen op een lied. Die aanstekelijkheid wilden wij naar Nederland halen. We hebben die melodie gebruikt en zelf de tekst geschreven.”

Het EK-lied is intussen een paar weken oud en de mannen uit Alblasserdam, met de bandnaam ‘Juicen!’ zijn al op veel plekken in het nieuws verschenen. Bij Rijnmond, bij Hart van Nederland, in De Klaroen, in het AD. En intussen zijn ze zelfs al geboekt voor een live-optreden. Komend weekend zullen Niels, Chaïm en Stefan voor het eerst gaan optreden in feestcafé Candlelight in Sliedrecht. Wie naar binnen wil bij het café, moet wel eerst bewijzen geen corona te hebben. Eenmaal binnen hoeft er geen anderhalve meter afstand meer bewaard te worden.

Niels, Chaïm en Stefan kennen elkaar al vele jaren. Ze leerden elkaar kennen bij VV De Alblas en zijn sindsdien vrienden. Ze hopen dat hun nummer nog veel beluisterd gaat worden en dat er vooral veel gelachen wordt.

Deel dit bericht via...