ALBLASSERDAM –  De lokale afdeling van D66 in Alblasserdam heeft Ramon Pardo gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in Alblasserdam. Het uiteenvallen van de coalitie in het dorp geeft wat Pardo betreft aan dat mensen toe zijn aan een ‘nieuwe wind’ in het dorp. “Het is nu echt tijd om de behoudendheid los te laten,” stelt Pardo in een persbericht, verwijzend naar de keuze van de SGP om uit de coalitie te stappen.

Nieuwe wind
Ramon Pardo vertelt verheugd te zijn met de keuze van de lokale afdeling. “Ik zie de verkiezingen met veel energie tegemoet. Er staat bij deze verkiezingen ook echt wat op het spel. Het uiteenvallen van de coalitie geeft duidelijk aan dat mensen toe zijn aan een nieuwe wind in het dorp. D66 zit vol met vernieuwende initiatieven die ruimte moeten krijgen. Het is nu echt tijd om de behoudendheid los te laten.”

Woningbouw
Ook op het gebied van groenbehoud en woningbouw is er volgens D66 behoefte aan een duidelijke langetermijnvisie waarbij het overgebleven groen niet ten koste mag gaan van woningbouw.

Zondag
Pardo: “Onderwerpen als bereikbaarheid van het dorp, het betrekken van alle inwoners en de beschikbaarheid van voorzieningen op zondag zullen ook zeker hun plek krijgen in het nieuwe verkiezingsprogramma. Hier wordt momenteel door D66 aan gewerkt en zal in het najaar vastgesteld worden. Ook de definitieve lijst van D66-kandidaten zal in het najaar door de leden worden vastgesteld.”

Verkiezingen
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022. Alle kiesgerechtigden kunnen die dag stemmen op een politieke partij die actief is in de lokale politiek. In het totaal zijn er negentien zetels te verdelen. Voor zover nu bekend zullen er zes partijen meedoen aan de verkiezingen. Dit zijn de SGP, de VVD, D66, de PvdA, het CDA en de ChristenUnie. Deze partijen maken nu ook al deel uit van de raad.

Op de foto Ramon Pardo tijdens NLDoet, eerder dit jaar, op de Kinderboerderij in Alblasserdam.