ALBLASSERDAM – Schaap Nora van de Alblasserdamse kinderboerderij is overleden. Het dier laat twee lammetjes achter. Het schaap is volgens Karin Müllenberg van de kinderboerderij overleden, nadat er verkeerd voedsel over het hek is gegooid. Karin: “Na twee weken zeer intensieve zorg, meerdere veearts bezoeken en dwangvoeren, heeft Nora het helaas niet mogen redden. Wij merken steeds vaker dat er voedsel over het hek wordt gegooid. Dit is echt niet de bedoeling. Onze dieren kunnen hier dood aan gaan. Helaas is dit niet de eerste keer dat dit gebeurd is.”

Karin vervolgt: “Onze dieren krijgen van ons het voer, wat ook echt voor hen bedoeld is. Overal hangen niet-voeren-bordjes. Deze hangen er niet voor niks. Dit geldt niet alleen voor het voedsel wat mensen over het hek gooien, maar ook voor de groenblijvende struiken rondom de kinderboerderij. Ook deze zijn heel erg giftig. Deel dit alstublieft, zodat we een volgende keer kunnen voorkomen!”