Advertorial – Het klimaat in Nederland is behoorlijk wisselvallig. Zo kan het de ene dag nog 27 graden zijn, en de andere dag ineens hagelen met harde windstoten. Jouw gevel krijgt dus veel te verduren door het wisselvallige weer in Nederland. Daarom is het belangrijk om eens in de vijf jaar jouw gevel te reinigen. Laat het mos, de regen, aanslag, en roet op jouw gevel reinigen, want een gereinigde gevel geeft een goede eerste indruk!

Gevelreiniging als onderhoud
Als je je gevel laat reinigen, pleeg je onderhoud aan de gevel. Het reinigen van de gevel draagt bij aan de levensduur van je woning, maar ook aan de uitstraling van je huis. Zo verbetert het de isolatiewaarde en voorkom je schade aan je gevel op lange termijn. Schade die je met gevelreiniging kunt voorkomen zijn onder andere vochtplekken. Er zijn diverse manieren om je gevel te laten reinigen. Zo kun je kiezen voor een oppervlakkige reiniging, maar ook voor een diepe chemische reiniging. Een specialist zoals Prova gevelreiniging weet waar je op moet letten, wil je je gevel laten reinigen.

Voegen na reiniging
Na de reiniging blijkt soms dat het cement, waarmee de stenen zijn gemetseld, door de jaren heen poreus is geworden. Dat is natuurlijk niet de meest ideale situatie! Het komt vaak voor dat schoorstenen poreus zijn geworden. Daarom is het noodzakelijk om eerst te voegen, voordat je verder gaat naar de volgende stap. Zodra je gevel opnieuw gevoegd is, heb jij de volgende stap gezet in het reinigen van je gevel. Als de gevel goed gevoegd is, hoeft hij ook minder vaak gereinigd te worden. En dat is weer een bezuiniging voor de toekomst!

Impregneren
Als je zelf je gevel schoon gaat maken, ben je er nog niet. Zo kun je uiteindelijk iedere maand wel je gevel even afspuiten, maar schiet je nog steeds niks op. Het kost veel tijd en je hebt een aanzienlijk minder resultaat dan wanneer je het een specialist laat doen. Mocht je toch een specialist je gevel laten reinigen? Vraag dan gelijk op hoe duur het is om je gevel te laten impregneren. Dat zorgt ervoor dat je gevel langer mooi, beschermd en schoon blijft. Dan hoeft de specialist in ieder geval een stuk minder vaak te komen.

Prijs en informatie
Wil je meer te weten komen over de verschillende reinigingsmethoden van gevelreiniging, een indicatie van de prijzen en wat er mogelijk is voor jou? Neem dan contact op met een professionele partij die jou een vrijblijvende offerte kan doen. Zodra je gevel weer mooi schoon is, kun je er weer jaren tegenaan!

Deel dit bericht via...