ALBLASSERDAM – Zaterdag 19 juni 2021 wordt voor de negende keer een zwerfafvalopruimactie gehouden in Alblasserdam.Er mogen maximaal 160 mensen meedoen aan de actie. Aanmelden kan tot vrijdag 18 juni om 09.00 uur via het mailadres alblasserdamschoon@outlook.com. Organisator Peter van der Spoel brengt de benodigde spullen bij de deelnemers thuis. Dit zijn onder meer een hesje, een grijper, handschoenen, vuilniszakken, een plattegrond en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde mueslireep. Verder is er na afloop voor iedere deelnemer een McDonald’s-tegoedbon voor een product naar keuze.

Op zaterdag 19-6-2021 kunnen de deelnemers van 9.30 tot 12.00 uur in de eigen wijk gaan opruimen. Iedereen krijgt op 18-6-21 hun opruimgebied opgestuurd. Na afloop gaat Peter van der Spoel vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen weer op te halen.

Ook de volgende prijzen worden na verloting bij de winnaars afgegeven :

Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van € 20,- + 2 bossen bloemen.

Bakkerij J van der Wegen stelt een cadeaubon van € 20,- beschikbaar.

Landvast heeft spontaan 2 sets van 2 filmkaarten beschikbaar gesteld.

Je kan als deelnemer maar 1 keer uitgeloot worden.

In de recreatiegebieden in Alblasserdam is ook de afgelopen dagen weer veel zwerfvuil aangetroffen. Dieny Timmer die bovenstaande foto maakte, laat weten: “Deze rommel gisteren gespot in het Lammetjeswiel. Waarschijnlijk hebben mensen een feestje gehad. Op de plaats waar hopelijk de hondenzwemplek komt, net voor het bruggetje dat naar het strand gaat. Ook bekend bij veel vissers.”