ALBLASSERDAM – Het moskeebestuur in Alblasserdam, bestaande uit zeven personen, heeft besloten de bestuurswerkzaamheden per direct te stoppen en af te treden. Dat meldt het bestuur aan de gemeente. Volgende week zondag, 20 juni 2021, wordt er, als de coronamaatregelen het toelaten, een nieuw bestuur gekozen.

Waarom er vervroegd wordt afgetreden, is nog niet helemaal helder. Volgens voorzitter Yilmaz was het sowieso al de bedoeling dat er aan het einde van het jaar een nieuw bestuur zou komen. Besloten is om eerder af te treden.

“Het huidige bestuur wil u allen bedanken voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. We wensen u en alle belanghebbende in de toekomst heel veel wijsheid en succes toe,” aldus Orhan Yilmaz aan het college van burgemeester en wethouders.

Voorzitter Orhan Yilmaz.