RIDDERKERK / ALBLASSERDAM – Hulpdiensten hebben vrijdag 11 juni 2021 urenlang gezocht naar een vermiste 41-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. De laatste tekenen van leven waren vanuit natuurgebied De Gorzen in Ridderkerk. Daar stond ook het busje van de veertiger. De grote vrees was dat de man zichzelf wat aan zou doen. Alle denkbare hulpmiddelen werden ingezet. Zo werden er quads, een politieboot, crossmotoren van de politie, drones van de brandweer, een politiehelikopter en mountainbikes ingezet. Verder kwamen halverwege de middag vrijwilligers van het Rode Kruis ter plaatse om ook mee te zoeken.

De inzet bleef ook in Alblasserdam niet onopgemerkt, want de politiehelikopter cirkelde boven Alblasserdam en de rivier de Noord. Verder waren de drone en de hulpdiensten zichtbaar vanaf de West-Kinderdijk.

Nadat het droneteam een spoor in het natuurgebied had gezien, trof een kennis de vermiste man aan. Hij bleek ongedeerd te zijn gebleven. Voor de zekerheid is de Ambachter, die groot verdriet te verwerken heeft, nagekeken door ambulancepersoneel.

De 41-jarige is een andere man dan de man uit Lansingerland die sinds gisteren op en rondom de rivier de Noord bij Alblasserdam wordt gezocht.