ALBLASSERDAM – Het oude politiebureau aan de Goudsbloemstraat in Alblasserdam is donderdag 10 juni 2021 geveild. Zo’n honderd mensen brachten een bod uit. De hoogste bod was 965.842,95 euro. Dit bedrag is nog exclusief overdrachtsbelasting en btw.

Vastgoedspecialist, Dylan Higginson BSc, die eerder al de communicatie over het project deed, legt uit: “Het is geveild, maar dat betekent niet per definitie dat het verkocht is. Iemand kan ook nog een bod in een envelop bij de notaris hebben gedaan. Zodra alle biedingen bekeken zijn, wordt er gegund. Daarna wordt er nog onderzoek gedaan of er sprake is van crimineel geld. Als dat allemaal afgewikkeld is, dan komt er een definitieve verkoop.”

Wie de nieuwe koper wordt en wat zijn of haar plannen met het pand zijn, zal later duidelijk worden.

Door de verhuizing van het politiebureau naar het gemeentehuis, is de oude locatie overbodig geworden. Het totale pand omvat ca. 600 m2 met een binnenterrein en is geschikt voor een maatschappelijke bestemming. De gemeente Alblasserdam staat daarnaast open voor een herontwikkeling naar woningbouw, zo bleek eerder uit een raadsinformatiebrief van wethouder Arjan Kraijo.