Advertorial
ALBLASSERDAM – Sinds begin mei dit jaar staat het Fun in the Sun -team op het Raadhuisplein in Alblasserdam. Ze zijn er elke zaterdag voor de mensen die van een ijsspecialiteit houden. Vanaf ‘s middags een uur of één zijn er diverse heerlijke ijsspecialiteiten verkrijgbaar bij de Gelato-Ape, zoals de uitbaters hun karakteristieke verkooptruck noemen. Het is een vrolijke bedoening met veel kleur en sfeer en het enthousiasme is zeker aanwezig, zeker nu het zonnetje weer meedoet op het Raadhuisplein.

Als we zo eens kijken op de hangende menukaart, ja het blijft toch take-away, valt ons gelijk op dat Gelato-Ape ook Nederlands zuivelijs verkoopt, het “Boerderijs” 100 procent biologisch handijs  zonder kleurstoffen, allergenen en heerlijk romig. Ook zien wij op de kaart 8 soorten vruchtenijs staan, fruit op een stokje, sprimfruits. Dit is 85 procent vruchtensap, glutenvrij, lactosevrij, zonder kleurstoffen en allergenen.

Wanneer we één van de dames spreken, horen we dat dit hele verhaal een jaar geleden in het midden van de coronatijd ontstaan is, want wat blijkt er is meer dan de Gelato-Ape…. Terwijl ze dit verhaal vertelt, geniet ik van hun frappuccino, een heerlijke Italiaanse ijskoffie met een koffielikeur naar keuze, afgerond met een toef slagroom, ook glutenvrij.

Ze vertelt ons dat 2 vrienden, hun mannen, op een terras in Pisa, onder de scheve toren en  midden tussen de Piaggio Ape’s het idee kregen om dit naar Alblasserdam te halen en er leuke activiteiten mee te gaan doen. Het idee kwam al snel om er een grote barbecue in te bouwen, en eenmaal terug in ons dorp geschiedde dit ook. Met veel enthousiasme werd er begonnen , de hele club behaalde hun benodigde certificaten en al snel was er veel animo en ze trokken erop uit met de BBQ-ape…..en toen kwam corona……

Ze lieten zich niet uit het veld slaan, en bouwden met veel enthousiasme, wederom een tweede Piaggio Ape, de Gelato-Ape. Met de nodige hulp en ondersteuning van de dames grepen ze de mogelijkheden aan om toch hun gezellige idee te projecteren. Dankzij hun inspanningen en de gemeente Alblasserdam staan ze dus nu trots op het Raadhuisplein.

Na dit verhaal, is het tijd voor mijn tweede traktatie, de scroppino…..een Italiaanse melkdrank met een touch van yoghurt met frisse limoen-siroop, eveneens glutenvrij. Zittend op de trap van het gemeentehuis waan ik mezelf even in Italië…..de zon, de fontein met de spelende kinderen en dit gezellige tafereel.

Als ik af ga rekenen zegt de dame, dat er een leuke zomeractie voor de Italiaanse frappuccino en scroppino aankomt. Het  Fun in the Sun team wil  het begin van de zomer vieren met een twee-weekse aktie, 2 zaterdagen ( 19/6 en 26/6 ) beide versnaperingen  voor €2.50 per glas. Ze geeft me terloops ook nog een kaartje mee, en zegt; met zulke heerlijke zomerse dagen, kan je heerlijk ‘s avonds barbecueën in de tuin, zeker met vrienden en familie. Straks mag dat hopelijk weer, denk dan ook aan ons, want ja onze eerste BBQ-ape wil ook graag weer van stal.

Al nagenietend en denkend aan mijn volgende tuinfeest loop ik weer richting het Makado-center….wat doe ik volgende week zaterdagmiddag?

Meer informatie is te vinden www.funinthesun-vof.nl en https://www.facebook.com/funinthesunvof/.