ALBLASSERDAM – Sinds deze week kunnen liefhebbers van carpaccio terecht bij een nieuwe deliveryservice. Na een voorbereiding van een half jaar, is de bestelsite www.delicipriano.nl sinds deze week live. Daarmee krijgen de inwoners van Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam en Papendrecht er een nieuwe ‘maaltijdbezorger’ bij.

De Nieuw-Lekkerlandse ondernemer Bram Muilwijk houdt zich al jaren bezig met het bedenken en introduceren van nieuwe foodconcepten. Zo introduceerde hij in 2010 het sausmerk Yildriz op de Nederlandse markt. Dat merk is inmiddels verkocht. In 2016 startte hij met Beyerlander Airfryerfrites; een merk dat inmiddels in ruim 2000 supermarkten wordt verkocht en waarvan per jaar ruim 2 miljoen zakken worden gekocht. Nu worden met Cipriano de eerste stappen gezet op de online afzetmarkt.

Cipriano richt zich met name op het bezorgen van verse carpaccio’s. Carpaccio is al jaren het meest populaire voorgerecht in de horeca. Supermarkten verkopen weliswaar ook carpaccio, maar die verpakkingen (en de inhoud) zijn niet geschikt om er thuis een mooi bord carpaccio van te maken. Vandaar dat Muilwijk kansen ziet om een bezorgservice voor carpaccio te beginnen.

Naast carpaccio van rundvlees, tonijn of biet in verschillende maten en met diverse toppings, levert Cipriano ook andere Italiaanse gerechten. Zo kan je bij je carpaccio een verse soep, pasta of salade mee bestellen. Of je kiest niet voor de standaard carpaccio (met de maat van een groot plat bord), maar je verwent jezelf met een XL-carpaccio van 34 centimeter. Nog grotere trek of iets te vieren? Dan is de ‘Carpaccio di Mamma’ de beste keuze. Een XXL-carpaccio van 40 centimeter. Uiteraard worden de carpaccio’s kant en klaar op een prachtig bord opgemaakt. En sowieso gekoeld bezorgd. Italiaans biertje, wijntje of ijsje erbij? Kan allemaal.

Als de proef in deze regio aanslaat, is de ondernemer van plan zowel het assortiment stevig uit te breiden, maar ook om dit concept snel uit te rollen naar andere plaatsen en steden. Voorlopig is deze regio echter bepalend of dit concept succesvol wordt of niet. Om vooral verse carpaccio’s te leveren, dient de klant die wel een dag van tevoren te bestellen. Zodoende hoeft er geen kostbaar voedsel te worden verspild. En tenslotte levert Cipriano alleen af op donderdag, vrijdag of zaterdag tijdens lunch- en dinertijd. Omdat de ondernemer verwacht dat carpaccio met name in het weekend wordt gegeten.

Cipriano; dat wordt een feestje!

Advertorial