ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagavond 7 juni 2021 een 27-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van het mishandelen van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) in recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De aanhouding vond even verderop plaats op de Van Hogendorpweg.
Een woordvoerster van de politie vertelt: “BOA’s wilden meneer controleren, omdat meneer zichtbaar met alcohol op straat liep. Het leek of meneer aardig onder invloed was. Hij stelde zich al snel recalcitrant op, waarna een discussie ontstond. Daarna werd een boa door deze man aangevallen. Kort daarna is meneer aangehouden. De mishandelde boa, een 22-jarige man uit Leerdam, is niet overgebracht naar het ziekenhuis.”

Burgemeester Jaap Paans meldt dat hij de mishandeling hoog opneemt. “Goed dat daarvoor ook al een verdachte is aangehouden. Handen af van medewerkers in functie! Zoals eerder vandaag gesteld: beïnvloeding gedrag begint thuis,” aldus Paans.

Aanvulling dag later.
De politie meldt in een persbericht: ” Rond 18.50 uur kreeg de politie een telefonische melding van twee boa’s die een man hadden aangesproken, omdat hij alcohol dronk. Dit is niet toegestaan op het Lammetjeswiel. De handhavers vroegen de man de alcohol weg te gooien, wat hij weigerde. Hierop nam één van de boa’s contact op met de politie met de vraag om hen te hulp te schieten.

In de tussentijd werd de verdachte agressief. Hij sloeg de handhaver op zijn kaak en duwde hem op zijn borst. Na de mishandeling liep de man weg. De opgeroepen politie wist de man kort daarna aan te houden op de Van Hogendorpweg.

Het slachtoffer is voor controle naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gebracht. Hij doet aangifte van mishandeling. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.”

Foto: archief.