NIEUW-LEKKERLAND – Hulpdiensten zijn zaterdag 5 juni 2021 met spoed uitgerukt voor een melding van een reanimatie bij de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. Een 67-jarige man was zijn auto aan het wassen, raakte onwel, viel op zijn hoofd en moest uiteindelijk gereanimeerd worden. Twee ambulances en diverse politievoertuigen werden opgeroepen. Nog voordat de ambulancedienst en de politie na twaalf minuten ter plaatse kwamen, was een buurman al gestart met de reanimatie en beademing. Niet veel later kwamen nog veel meer burgerhulpverleners om te helpen of om een AED aan te bieden.

Vanuit de lucht werd meegekeken vanuit de politiehelikopter. “Zij waren in de buurt en bekijken of ze iets kunnen betekenen,” aldus een woordvoerster van de politie. De helikopter is uiteindelijk niet geland.

De buurman die de reanimatie startte, reanimeerde zijn buurman 25 jaar geleden ook al eens. Hij laat vanuit het ziekenhuis weten dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn buurman. Hij vertelt: “Hij reageert op heel veel dingen en weet zelfs nog met wie hij voor het laatst gesproken heeft vanmiddag. Het is nog even afwachten, maar de eerste berichten zijn gelukkig heel positief.”

Foto’s: Twan Beukers, Thomas van Poelgeest.