ALBLASSERDAM / KINDERDIJK  – Deze week meldde voetbalvereniging De Zwerver uit Kinderdijk op haar website dat het clubbestuur de samenwerking met VV Alblasserdam had stopgezet. Bij die kop bleef het. “Later meer informatie,” zo was te lezen in het bericht. Inmiddels blijkt dat de samenwerking nog niet (officieel) is gestopt. Het bericht van De Zwerver is ingetrokken. Daarmee blijft het eerder uitgegeven persbericht van de beide voetbalclubs van kracht tot het moment er nieuwe berichten volgen. Het bestuur van VV Alblasserdam laat wel alvast in een persbericht weten: “De berichtgeving vanuit vv de Zwerver voor wat betreft het per direct stopzetten van de intensieve samenwerking met vv Alblasserdam is achteraf wat voorbarig gebleken.”

Het bestuur vervolgt: “Beide besturen hebben afgelopen dagen intensief contact met elkaar gehad waarbij het bestuur van vv de Zwerver de behoefte heeft uitgesproken een en ander de komende dagen persoonlijk toe te lichten. Vv Alblasserdam staat nog steeds open voor een intensieve samenwerking in het belang van de voetballende kinderen uit Alblasserdam en omstreken. Na dit gesprek zullen beide verenigingen met een gezamenlijk bericht naar buiten treden.”