ALBLASSERDAM – Jill en Marley uit Alblasserdam hebben afgelopen week een onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Zij kregen allebei een medaille, vanwege hun inzet voor voor andere gezinnen met een ziek kind. Een vrijwilliger van Stichting Opkikker kwam voor Jill en Marley aan de deur en overhandigde de medailles.

Jill en Marley hebben in het verleden samen met hun gezin een Opkikkerdag meegemaakt. Een van de gezinsleden is namelijk ziek en dat heeft veel invloed op het dagelijks leven van het hele gezin. Sindsdien zetten Jill en Marley zich in voor Stichting Opkikker als Opkikker-ambassadeurs. Op die manier hopen ze ook andere gezinnen te kunnen helpen.

Tijdens de overhandiging kregen Jill en Marley eerst een kaart met daarin een video. In het filmpje was een koffertje te zien. Dat koffertje lag vervolgens ook in de auto van de vrijwilliger. In het koffertje zaten de medailles. Deze werd direct opgespeld bij de trotse Jill en Marley, waarna de kinderchampagne werd opengetrokken om hier samen op te proosten.

Stichting Opkikker
Al 26 jaar verzorgt Stichting Opkikker lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens de Opkikkerdagen die zij organiseren, ontzorgen zij het hele gezin met een op maat gemaakt activiteitenprogramma, op basis van de wensen van alle gezinsleden. Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot echte prinses: niets is voor Stichting Opkikker te gek. Nadat een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Zij zetten zich geheel vrijblijvend, op allerlei manieren, in om andere gezinnen met een ziek kind ook een dag ontspanning te bieden.