ALBLASSERDAM – SGP heeft besloten de deelname in de coalitie van de gemeente Alblasserdam op te zeggen. Aanleiding is het raadsbesluit Kaders Kinderdijk, dat het rijden van de shuttlebus tussen het Transferium en Kinderdijk ook tijdens de openingstijden op zondag van het Werelderfgoed Kinderdijk mogelijk maakt. Coalitiepartners PvdA en CDA betreuren het principiële besluit van SGP, maar respecteren dit wel.

PvdA en CDA zijn van mening dat het raadsbesluit om de shuttlebus alle dagen te laten rijden een tweeledig resultaat oplevert. Arco Strop meldt in een persbericht namens de fracties: “Enerzijds wordt de druk op de dijk verminderd, anderzijds komt het de rust en leefbaarheid op zondag in Alblasserdam en Kinderdijk ook ten goede. Het aangenomen besluit biedt Alblasserdam ook de mogelijkheid de stroom aan toeristen beter te reguleren. In de afgelopen drie collegeperiodes hebben PvdA, CDA en SGP altijd constructief samen kunnen werken. Belangrijke pijler in de laatste twee periodes was ‘Samen doen’. Met als uitgangspunt Alblasserdam een leefbaar en mooi dorp te laten zijn om in te wonen en werken en ondernemen. Het belang van de inwoners van Alblasserdam staat daarbij onverminderd voorop.”

De fractievoorzitters van PvdA en CDA gaan zo snel mogelijk in overleg met alle fracties van de Raad en de burgemeester om gezamenlijk te bezien hoe om te gaan met de ontstane situatie.