OUD-ALBLAS – In Oud-Alblas zijn in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 mei 2021 vernielingen gepleegd en er werd brand gesticht. Er zijn zes jongeren door de politie aangehouden. Bij een woning aan de Voorwetering werden containers in brand gestoken. Omdat het vuur dreigde over te slaan naar de bebouwing, werd er een spoedmelding van gemaakt. De (buurt) bewoners hadden de brand al grotendeels onder controle toen de brandweer arriveerde. De brandweer van Papendrecht heeft geblust.

Verder werd er langs de Dorpsstraat een bushokje vernield met een blok hout.

Verspreid door het dorp werd met tuinmeubilair gesleept. Er werden bankjes op de weg gezet. Bij de Beemdweg werd een hek omver geduwd. Bij de Schoolstraat werden fietsenrekken versleept. In de Prins Willem Alexanderstraat werd een bank versleept. Verder werden beelden uit tuinen vernield. In de Wilgenlaan werd een mobiel toilet omver gegooid.

Dankzij een getuige wist de politie rondom de Kerkstraat, Brugweg en Peperstraat uiteindelijk zes jongeren aan te houden op verdenking van het plegen van de vernielingen en de brandstichting. De jongeren zijn meegenomen en worden verhoord.

Het gaat om vijf jongens en één meisje in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Ze komen uit Oud Alblas, Alblasserdam en Ridderkerk.