OUD-ALBLAS – Op de Zijdeweg tussen Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland is in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei 2021 een auto over de kop geslagen. In het voertuig zaten drie jongeren uit Nieuw-Lekkerland. De auto kwam volgens de politie eerst in de berm en sloeg daarna over de kop. Een 19-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland, de bijrijdster, is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurster, een 18-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland, is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een derde inzittende, een 19-jarige man uit Nieuw-Lekkerland, is zonder al te veel letsel uit het ongeval gekomen, meldt de politie.

Een ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de bestuurster ruim 5,5 keer meer alcohol had genuttigd dan voor haar als beginnend bestuurster is toegestaan. De vrouw blies 495 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl voor haar een maximum van 88 microgram geldt. Het rijbewijs van de Lekkerlandse is ingevorderd, verder heeft de vrouw een EMA-cursus opgelegd gekregen. Dit is een cursus over alcohol en verkeer. Daarnaast kan bestuurster een boete tegemoet zien, waarvan het bedrag nog moet worden bepaald.

Update: eerder meldde de politie dat de auto werd bestuurd door een man uit Nieuw-Lekkerland. Later bleek dit om een 18-jarige vrouw te gaan.