ALBLASSERDAM  -Een woning aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam is door burgemeester Jaap Paans gesloten van vrijdag 21 mei tot vrijdag 20 augustus 2021. Aanleiding is de vondst van meerdere soorten harddrugs in de woning door de politie, aldus de gemeente in een persbericht. De gemeente Alblasserdam meldt: “Bij onderzoek in de woning vond de politie naast de harddrugs ook middelen die als grondstof kunnen dienen bij de productie van harddrugs. De politie heeft over de aangetroffen situatie gerapporteerd aan de burgemeester.”

De burgemeester wil met de sluiting van de flatwoning proberen de openbare orde te herstellen, herhaling te voorkomen en een signaal afgeven dat er hard wordt opgetreden.

De politie deed afgelopen zaterdag een inval in de woning. Er werd in de (koop)woning wat zakjes drugs aangetroffen. Verder lagen er spullen waarmee de 28-jarige bewoner vermoedelijk zelf GHB mee kon maken. Tot slot werd in een berging een wapen aangetroffen. Zoals het er nu naar uitziet, betreft het een alarmpistool.

De 28-jarige man die zaterdag werd aangehouden, is na twee dagen weer heengezonden, in afwachting van het verdere proces.