ALBLASSERDAM / KINDERDIJK – Daar waar voetbalvereniging Alblasserdam en voetbalvereniging De Zwerver vroeger grote rivalen waren, wordt nu steeds meer samengewerkt tussen de beide clubs. De samenwerking bevalt zo goed, dat is besloten om de gehele bovenbouw van de beide jeugdafdelingen samen te voegen. “We beseffen dat dit een grote en historische stap is voor beide clubs maar zijn vooral uitgegaan van het belang van de jeugdspelers,” melden de beide clubbesturen donderdag 20 mei 2021 in een gezamenlijk persbericht.

Bij aanvang van het voetbalseizoen 2020/2021 hebben vv Alblasserdam en vv de Zwerver al twee combinatieteams binnen de jeugd ingeschreven voor de competitie. De clubs melden: “In navolging van dit succes en vooral in het belang van de spelers hebben beide clubs besloten om voor het komende seizoen de gehele bovenbouw van beide jeugdafdelingen samen te voegen. Het is vooral belangrijk dat kinderen uit Alblasserdam en Kinderdijk kunnen blijven voetballen. Het liefst op hun eigen niveau, in een prettige en veilige omgeving en met goede begeleiding. Los van de begrijpelijke sentimenten is er gelukkig voldoende draagvlak en begrip gevonden bij de achterban van beide verenigingen. Vertegenwoordigers van beide jeugdafdelingen zijn op dit moment voortvarend met elkaar in overleg over de verdere invulling. Er is veel werk aan de winkel maar beide clubs zijn enthousiast over deze stap en hebben volledig vertrouwen in een mooie en langdurige samenwerking. De komende periode zullen alle direct betrokkenen op de hoogte worden gehouden van de verdere voortgang. Mocht u toch een dringende vraag hebben dan kunt u zich altijd richten tot het secretariaat van één van de verenigingen.”