ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdag 15 mei 2021 twee mannen uit Rotterdam betrapt op het spuiten van graffiti in het leegstaande slooppand van Mercon langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam. De beveiliging zag op de camera’s beweging en zag dat twee mannen het terrein op gingen. De politie werd ingeseind en toen de agenten ter plaatse kwamen, werd het tweetal in de achterste hal aangetroffen.

De mannen kregen een boete op grond van artikel 461, wetboek van strafrecht, omdat ze aanwezig waren op een afgesloten terrein en er rondom bordjes hangen met ‘verboden toegang’. De Rotterdammers moeten allebei een boete 100 euro (ex administratiekosten) betalen.

Het is de bedoeling dat de leegstaande panden op het Merconterrein plaats gaan maken voor woningbouw. De diverse projecten om hiertoe te komen lopen al vele jaren.

In de afgelopen jaren is er met regelmaat brand gesticht in de leegstaande panden. Dat is ook de reden dat de politie vrij streng optreedt tegen mensen die op het terrein aanwezig zijn, zonder hier toestemming voor te hebben.