ALBLASSERDAM – Langs de Kraanbaan in Alblasserdam is deze week een nieuw, althans, een voor Alblasserdam nieuw, kunstwerk geplaatst. Het gaat om het keramische beeld ‘Eos elftwaalfdertien’ van kunstenares Rita van der Vegt. “Het is een vrouwelijk figuur dat haar armen spreidt. Eos is een figuur uit de Griekse mythologie. Het is de godin van de dageraad. “Toen in de ochtend Eos haar waaier van rose weer spreidde”. Het beeld stond onder meer in Hoorn en in Zwijndrecht,” vertelt de kunstenares.

Eos elftwaalfdertien werd deze week geplaatst. Hoe lang het blijft staan, weet Van der Vegt niet. “Het is van de Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Zij hebben het daar laten plaatsen. Kunstenaar Henk van Bennekum heeft zich daar voor ingezet. Zijn kunstwerk de Cyclus staat een klein stuk verderop.”

Het doel van de stichting Beeldenpark Drechtoevers is de oevers van de Drechtsteden verbinden door middel van beeldende kunst door het beschikbaar stellen van kunst in de openbare ruimte. De stichting was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Mogelijk volgt er later nog meer informatie via de stichting.

Kunstenares Rita van der Vegt laat weten vandaag of morgen nog wat extra informatie over het beeld te zullen sturen. Zodra deze informatie binnen is, wordt het bericht bijgewerkt.