ALBLASSERDAM – De brandweer is in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei 2021 uitgerukt voor een brandmelding in cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam. De brandweer werd rond 04.25 uur opgeroepen, nadat binnen een inbraakalarm en brandalarm was afgegaan. Een medewerker van de beveiliging constateerde dat er in één van de ruimtes rook stond.

Er bleek kortsluiting te zijn ontstaan in een motor van de bierkoeling. Aan deze koeling was een dag eerder nog onderhoud gepleegd. De stekker van de koeling werd uit het stopcontact gehaald, waarmee het gevaar op brand was geweken. Blussen was verder niet nodig. “Zelfs de apparatuur begint stromend bier te missen,” grapt Landvastdirecteur Hans Laheij, die blij is dat de alarmering goed heeft gewerkt.

Later in de nacht is ook de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid nog ter plaatse geweest om zich te laten informeren over de situatie.