ALBLASSERDAM – Een auto, die geparkeerd stond langs de Meursingstraat in Alblasserdam, is in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 mei 2021 volledig uitgebrand. De auto van de vriendin van de eigenaar ging enkele weken geleden ook al in vlammen op. De eigenaar heeft vrijdag duizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de dader.

De brandweer werd om 4.24 uur opgeroepen voor de autobrand. In de omgeving waren twee flinke knallen te horen. Mogelijk waren dit de banden van het voertuig die klapten. Bij aankomst van de brandweer stond de wagen in lichterlaaie. Na zo’n twintig minuten blussen was de brand onder controle.

Buurtbewoners hebben ongeveer tien minuten voor de autobrand iets opmerkelijks gezien. Op de stoep tegenover de afgebrande auto was namelijk een vuurtje te zien. Het was te klein om de brandweer te bellen. Later bleek op die plek een soort ontstekingsmechanisme te liggen. Er lagen elektriciteitsdraden en gesmolten plastic. De politie heeft deze spullen meegenomen voor onderzoek. Later op de dag zal de recherche ook nog nader onderzoek doen in en rondom de auto.

Tips zijn welkom bij de politie via 0900-8844.