ALBLASSERDAM – Het was in de nacht van vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei 2021 onrustig in Alblasserdam. Op diverse plekken in de natuur, waaronder het Lammetjeswiel en Park Huis te Kinderdijk, waren feestjes met alcohol en lachgas. Verder werd er langs de Plantageweg een bushokje kapot gegooid. Vermoedelijk gebeurde dit met een lege drankfles. Verder werden op diezelfde Plantageweg volle oudpapiercontainers omver gegooid en over straat gegooid. Nabij de Anjerstraat werd ook jeugdoverlast gemeld.

Buurtbewoners hebben langs de Plantageweg de containers weer van straat gehaald. “Ze waren helaas niet geleegd door HVC. Het is denk ik goed als mensen hun bakken in de avond na de ophaaldag weer naar binnen halen. Er stopte vannacht ook een auto met jeugd, die meehielp met opruimen. Dat mag ook gezegd worden,” vertelt buurtbewoonster Angelique.

Buurtbewoners en jongeren hebben het afval opgeraapt en de containers weer op de stoep gezet.