NIEUW-LEKKERLAND – Poes Saartje, waar in de afgelopen periode een inzamelactie voor geweest is, is geopereerd. Voor het poesje werd door gulle gevers 1620 euro gedoneerd. Dat is, zoals het er nu naar uitziet, meer dan de operatie gaat kosten. De Kattenmand meldt: “Hartverwarmend waren de reacties op de doneeractie van Stichting De Kattenmand met de veelzeggende titel Laat Saartje niet stikken. Gisteren is het poesje door een arts van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht onderzocht.”

Grote verbazing
De Kattenmand vervolgt: “De uitkomst was verrassend. Er bleek namelijk geen sprake te zijn van een verdikte huig, maar van een enorme poliep die vanuit Saartjes neusje doorliep naar haar oor. De behandelend arts gaf aan nog nooit zo’n groot exemplaar te hebben gezien bij zo’n klein poesje. Gelukkig kon zij het onding direct verwijderen. Een vervolgoperatie is dus niet nodig. Toen Saartje was bijgekomen uit de narcose mocht ze lekker mee naar huis. Groot was de verbazing van haar bazinnetje Tessa toen er uit de transportmand een tevreden gesnor klonk. Het was voor het eerst dat zij Saartje hoorde spinnen, want dit was altijd overstemd door haar gesnurk. Een ontroerend moment. Wat prachtig dat zoveel dierenliefhebbers dit met elkaar mogelijk hebben gemaakt.”

1620 euro
De Kattenmand: “Voor de goede orde een overzicht van de gelden die in de afgelopen weken zijn binnengekomen. Via Why Donate brachten 67 gulle gevers een bedrag van 1.085 euro bijeen. Naar de bankrekening van Stichting De Kattenmand maakten 25 kattenliefhebbers het mooie bedrag van 494 over. Hier komen nog bij de losse giften in de spaarpot van De Kattenmand van 41 euro. In totaal is er een bedrag geschonken van 1.620 euro. Namens de baasjes van Saartje en het team van De Kattenmand heel, heel erg bedankt hiervoor.”

Snoezel
De rekening van de Faculteit Diergeneeskunde is nog niet binnen. De kosten waren geschat op 1.050 euro exclusief btw. Dit houdt in dat er naar alle waarschijnlijkheid een bedrag overblijft. Nu wil het geval dat er momenteel in De Kattenmand een poesje wordt opgevangen dat er niet best aan toe is. Snoezel is al een aantal malen bij de dierenarts geweest en heeft de komende tijd nog veel zorg nodig heeft. Het idee is om het resterende bedrag te reserveren voor haar behandeling. “Wat zou het mooi zijn als mede dankzij uw giften ook Snoezel een zonnige toekomst tegemoet kan zien,” aldus De Kattenmand.