ALBLASSERDAM – Natuurparel Liesgras, een stuk land, ter hoogte van het Liesgras in Alblasserdam, wordt een bijen -en vlindertuin. Deze week zijn door Aad Kraaijvanger en eigenaar Arie den Boer tien wilgentenen geplant. In de komende tijd zullen er ook bloesembomen voor de bijen en vlinders worden geplant. Verder worden er vlinderstruiken, appelbomen en prunussen geplant. Het idee is dat met de aanplant op het land bijen en vlinders worden aangetrokken.

Natuurparel Liesgras is onderdeel van Prachtlint. Prachtlint verbindt in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden kleurrijke natuur, zodat bijen en vlinders, maar ook andere dieren, zich kunnen voeden, voortplanten en verplaatsen.

Het is de bedoeling dat de bijen -en vlindertuin publiek toegankelijk worden. In het gebied zal ook nog een bankje worden geplaatst, zodat mensen zittend kunnen genieten van de ‘natuurparel’.

Natuurparel Liesgras is een voormalig paardenlandje, dat in de herfst van 2017 natuurvriendelijk is ingericht met o.a. natuurvriendelijke oevers en greppels. Ook is er een beheerplan gemaakt om het terrein ecologisch te beheren en de natuur zo veel mogelijk de kans te geven.

Deel dit bericht via...