ALBLASSERDAM – Het verkeersteam van de politie heeft dinsdagmiddag 13 april 2021 een controle gehouden op en nabij de Wensveenrotonde in Alblasserdam. Er werd gecontroleerd op snelheid op de Edisonweg en andere zaken, zoals het dragen van een gordel en het in bij zich hebben van een rijbewijs. Vier mensen kregen een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur op de Edisonweg.

De hoogst gemeten snelheid was, na correctie, 81 kilometer per uur. Verder werd er éénmaal beboet voor het niet dragen van de gordel en werd er één bekeuring uitgedeeld voor het vasthouden van een telefoon.

Er werd bij de controle gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen bij de camperplaats van Alblasserdam.

Eén van de aanwezigen vertelde dat er geen bord met maximumsnelheid meer aanwezig is op de Edisonweg. Het bord blijkt er inderdaad niet meer te hangen, maar het ‘bebouwde-kom-bord’ geeft indirect ook aan dat de maximumsnelheid op de Edisonweg richting Alblasserdam 50 kilometer per uur is.