ALBLASSERDAM – Een bushokje langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam is maandagmiddag 12 april 2021 omver gereden door een lijnbus. Het hokje werd geraakt door de spiegel van de bus. De ruiten sprongen kapot en een deel van het glas kwam terecht op een meisje dat in het hokje zat te wachten. De geschrokken tiener raakte niet gewond en kon, nadat ze zich had ontdaan van het glas, haar weg vervolgen in een andere bus. Het is de tweede keer dat het hokje omver is gereden.

Op dinsdag 26 februari 2019 ging het bij hetzelfde hokje ook mis. Ook toen botste een bus met de spiegel tegen de bovenkant van de bushalte. Het duurde maanden voordat er een nieuw hokje stond.

Het bushokje op die plek staat volgens de chauffeurs net wat dichter op de straat dan bij andere haltes, omdat deze niet verder naar achteren gezet kan worden in verband met het straatwerk erachter.

De bus raakte beschadigd aan de spiegel en is daarom naar de garage gebracht.