Advertorial
ALBLASSERDAM  – Wie op zoek is naar een goede, vakkundige meubelstoffeerder in de regio, kan terecht bij DMD Design uit Alblasserdam. Het bedrijf is inmiddels vijftien jaar in het dorp gevestigd en wordt geleid door eigenaar Driekus Descendre. Het stoffeerdersambacht is van generatie op generatie doorgegeven en heeft zich in Alblasserdam en Culemborg vertaald in een modern en veelzijdig bedrijf, dat ouderwetse en degelijke kwaliteit levert.

Van generatie op generatie
“Ik heb het vak geleerd van mijn vader, die met zijn zaak nog steeds in Rotterdam is gevestigd. Het vak is al generaties in de familie. Bij ons staat persoonlijk contact, kwaliteit en service hoog in het vaandel. We zijn echt een ouderwets, vertrouwd Hollands bedrijf,” vertelt Driekus.

Haal -en brengservice
Mensen die hun meubels willen stofferen, hebben zelf weinig omkijken naar de klus. De meubels worden namelijk gratis door DMD Design gehaald en weer gebracht. En intussen wordt als service een leenmeubel neergezet. Op de nieuw gestoffeerde meubels zit vervolgens vijf jaar garantie.

Meubelrenovatie
DMD Design stoffeert niet alleen, maar restaureert ook alle soorten kasten, tafels en stoelen. Daarnaast lijmt en verstevigt het bedrijf meubels en kan houtworm worden verwijderd. Driekus: “En bent u uitgekeken op de kleur van uw interieur? Laat het overspuiten in ieder gewenste kleur of laat het logen.”

Stoelenvlechterij
DMD Design houdt zich ook bezig met stoelenvlechterij; ook wel stoelenmatten genoemd. Driekus vertelt hierover: “Dit is een ambachtelijke beroep dat wij al generaties lang uitvoeren. DMD Design voorziet meubelen opnieuw van een biezen, rieten, gaatjes of vlechtmat. Dit wordt geheel met de hand gemaakt. Ook voor het maken van onder andere rotan, zeegras, loyd loom, papercord en webbing meubelen.”

Ambachtelijk stofferen
Het bedrijf is verder thuis in ambachtelijk stofferen. Driekus: “Ambachtelijk stofferen gebeurt bij ons altijd op geheel ambachtelijke wijze. Wij maken gebruik van alle traditionele materialen zoals paardenhaar, crin, blauwwatten, jute en koperen veren. Of het nu gaat om oude en of antieke meubelen, op de werkplaats kunnen renovaties worden uitgevoerd variërend van een deel reparatie tot een complete herstoffering van het meubel.”

Allround meubelstoffeerderij
Waar DMD Design ook goed in is, is de jacht -en scheepsstofferingen. (Her)stofferen van jachten en schepen is met recht een vak apart te noemen. Het vereist maatwerk, vaak een verfijnde detaillering en zeker ook de benodigde materiaalkennis om zonlicht en vocht duurzaam het hoofd te kunnen bieden. Kortom, er worden hoge eisen gesteld aan het vakmanschap van de stoffeerder. “Van het renoveren van bestaande stofferingen tot het ontwerpen en ontwikkelen van geheel nieuw zitmeubilair; wij zorgen ervoor dat het góed gebeurt,” aldus de Alblasserdamse ondernemer.

Driekus vervolgt: “Dit doen we ook overigens ook bij bijvoorbeeld alle soorten meubelen, caravans, campers, auto’s (oldtimers). En bent u nog wel tevreden met de bekleding, maar verliezen de kussens of stoelen wat volume? Dan is het ook mogelijk om nieuwe vulling te plaatsen.”

Portfolio
In het portfolio van het bedrijf, dat terug te vinden is op www.dmddesign.nl/portfolio/ zijn tal van voorbeelden van werkzaamheden van DMD Design te vinden. Op die manier kunnen klanten alvast zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om meubels op te laten knappen.

Bel of mail voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak bij uw thuis of bezoek een van de showrooms. DMD Design is bereikbaar via 078 6916684 en 06 38 34 87 90 en per mail via info@dmddesign.nl

Webshop
DMD Design heeft ook een eigen webshop. Hierin zijn professionele onderhoudsartikelen te koop. Meer informatie over DMD Design interieur vernieuwers is te vinden op www.dmddesign.nl.