NIEUW-LEKKERLAND – In een woning aan de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland is maandag 5 april 2021 brand ontstaan. Al snel kwamen er flinke rookwolken uit het huis. De bewoners wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. De brand woedde op de zolder. De hulpdiensten schaalden op naar ‘grote brand’. De brandweer wist uitbreiding van het vuur naar de buren te voorkomen. Bij de beide buren is ‘slechts’ lichte schade ontstaan. Even na 12.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en kon het nablussen beginnen.

Om alles goed te kunnen blussen, heeft de brandweer dakpannen van de woning gehaald. In verband met de vallende dakpannen, is een deel van de omgeving nog afgezet met lint. Het team ‘brandonderzoek’ van de brandweer is ter plaatse om te achterhalen hoe de brand kon ontstaan. Er wordt gedacht aan kortsluiting in of bij een accu van een apparaat. Nader onderzoek van de brandweer moet hier uitsluitsel over gaan geven.

Onbewoonbaar
Het gezin dat in de woning woonde, kan daar voorlopig niet meer wonen. De stichting Salvage is ingeschakeld om te helpen bij de schade-afhandeling. Daarbij zal ook worden gezocht naar vervangende woonruimte.

De grootste schade is ontstaan op de zolder, maar ook op de eerste verdieping van het huis is de schade enorm. Op die eerste etage is veel bluswater terecht gekomen. En er is, net als op de begane grond, roet -en rookschade.

Burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden heeft zich ter plaatse laten informeren door de hulpdiensten. Hij heeft daarbij ook gesprekken gevoerd met bewoners van de Hoogaarslaan.

Update: het getroffen gezin heeft inmiddels vervangende woonruimte in het dorp gevonden.

Foto’s: Chantal de Vries, Peter Stam, Ron en Twan Beukers.