ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Alblasserdam heeft zondagavond 4 april 2021 twee kleine branden geblust. Bij de vissersplaats langs het Lammetjeswiel was een kampvuur gemaakt. Bij aankomst van de brandweer was daar niemand bij aanwezig. Het vuur werd met wat emmers water gedoofd. Rond dezelfde tijd stond langs de Rijnstraat, ter hoogte van het busstation, een container in brand. Ook dit brandje was snel onder controle.

Eerder op de dag rukte de brandweer uit voor een melding van een schoorsteenbrand in de Purperreiger in Nieuw-Lekkerland. De brandweer van Nieuw-Lekkerland, werd samen met de brandweer van Papendrecht (hoogwerker) opgeroepen om het vuur te blussen. Ter plaatse bleek er van een ongecontroleerde brand geen sprake te zijn. De bewoners hadden de houtkachel aangezet en daarbij ontstond rook. De rook was in de wijk goed waar te nemen, maar verdere actie van de brandweer was niet nodig.