ALBLASSERDAM – Het voormalige pand van de politie aan de Goudsbloemstraat 9 in Alblasserdam wordt middels een veiling verkocht. Door de verhuizing van die locatie in juli vorig jaar, is de oude locatie overbodig geworden. Het totale pand omvat ca. 600 m2 met een binnenterrein en is geschikt voor een maatschappelijke bestemming. De gemeente Alblasserdam staat daarnaast open voor een herontwikkeling naar woningbouw, zo bleek deze week uit een raadsinformatiebrief van wethouder Arjan Kraijo. Een aspirant-koper heeft namelijk het plan om het oude politiebureau te transformeren naar 7 woningen.

De politie heeft ervoor gekozen om het pand door middel van een veiling te verkopen. Daardoor heeft iedereen de kans om mee te bieden. Verder moet dit ervoor zorgen dat op een transparante manier een marktconforme prijs tot stand komt. De veiling staat gepland voor 10 juni 2021. Gegadigden kunnen zich aanmelden voor kijkdagen op 21 april en 18 mei. Gedetailleerde informatie is te raadplegen op de website www.vendr.nl.